Diskrimineringsärenden

DN har en artikelserie om ett antal studenter som anmält Lärarhögskolan för diskriminering. Det hela förefaller mycket märkligt och många undrar vad jag har för kommentar. Tidigare rektorer för Lärarhögskolan har informerat mig och en del ärenden är fortfarande oavslutade. Jag avstår från att kommentera dessa. Emellertid kan jag säga att nuvarande lagstiftning innebär att lärosätet är skyldigt att göra en utredning vid misstanke om diskriminering. Det gör vi också, och att upplysa en student om att han eller hon inte uppfyller ställda kunskapskrav kan naturligtvis inte anses vara diskriminerande.

Annonser

2 thoughts on “Diskrimineringsärenden

  1. Ann-Britt Värmås

    Zaremba nämner i sin första artikel att han inte kunde förstå varför det var just 2005 som så många studenter vid Lärarhögskolan började erinra sig att de blivit särbehandlade långt tidigare. Och varför skriver Zaremba sin artikel just nu, 2008? Envar sin egen grävande journalist har grävt och kommer att mejla det framgrävda till rektor Bremer.
    Med vänlig hälsning Ann-Britt Väsrmås för rörelsen Envar sin egen grävande journalist

  2. Hans Aili

    Zaremba nämner i dagens avslutande artikel, närmast i förbigående, att den lärare som blev orsak till skadeståndet inte blev det på grund av något han / hon sagt under lektionstid utan till följd av ett yttrande som avfyrats utanför lektionssalen. Orsaken var – enligt Zaremba – den akademiska friheten, som rättsväsendet ogärna ger sig på. Detta är en i mina ögon oerhört viktig distinktion, eftersom man som lärare gärna vill få sina studenter att diskutera och därför kan försöka få dem till det genom provocerande yttranden. Om lektionssalen verkligen är en intellektuellt fredad zon kan man lära sig leva med detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s