Akademiska Hus

Vår tidigare utbildningsminister Leif Pagrotsky har skrivit en motion i riksdagen med innebörden att vinsterna från Akademiska Hus ska återföras till lärosätena i stället för att som nu konfiskeras av finansdepartementet. Det är ett utmärkt förslag. Det är en stötande ordning att vissa universitet och högskolor via höga hyror tvingas betala tillbaka stora belopp som riksdagen anslagit till högre utbildning och forskning. Nu misstänker jag att motionen kommer att avslås med hänvisning till att Daniel Tarschys autonomiutredning fått i uppdrag att ta upp frågan om Akademiska Hus och dess framtid. Det kommer också SUHF att göra vid kommande förbundsförsamlingar. Jag får alltså anledning att återkomma till ämnet, men innan dess, läs gärna denna artikel i Axess.

3 thoughts on “Akademiska Hus

 1. Tanya

  Skulle det bli så kan vinsterna från Akademiska Hus kanske göra att hyrorna sänks lite för restaurangerna så att maten kan få bli billigare? Yeah!

 2. Dr. Jonathan M. Feldman

  We can not have rentier organizations that turn educational spaces into commerce zones.

 3. Nicklas

  Kåre B… vad är det du egentligen gjort eller gör (eller kommer att göra) för SU? Under tiden du varit rektor så har INGET bra gjorts för SU, varken för personalen eller studenterna.

  När skall du lämna posten till ngn vettigare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s