Lärarutbildningen

Lärarutbildningsutredaren Sigbrit Franke kommer idag till Aula Magna för att presentera sin utredning. Sigbrit Franke kommer dessutom nu under två år att på 20% arbetstid fungera som rådgivare till Stockholms universitet i vårt arbete med att utveckla och integrera lärarutbildningen vid universitetet. Hon kommer att ha en arbetsplats i Bloms Hus i anslutning till universitetsledningen. Lärarutbildningsutredningens förslag överensstämmer i många stycken med den planering vi själva har för utvecklingen av lärarutbildningen vid universitetet. Det betyder inte att vi nu ska lägga upp universitetets lärarutbildning precis i enlighet med utredningsförslaget. Det är ju än så länge bara ett förslag som ska remissbehandlas och sedan får vi se vad regering och riksdag kan komma att bestämma. Jag och Lärarutbildningsnämndens ordförande Anders Gustavsson är dock övertygade om att vi kan ha stor nytta av Sigbrit Franke som rådgivare i vårt arbete.

Annonser

One thought on “Lärarutbildningen

  1. Magnus Blixt

    Att knyta Sigbrit Franke till sig när det gäller utformandet av nya lärarutbildningen känns mycket seriöst och helt rätt – nivån måste höjas, och det kan man knappast göra enbart på egna meriter (gamla LHS imponerade tyvärr inte särskilt när det gällde höjd på utbildningen).
    Kom också ihåg lärares yrkesetik och Lärares yrkesetiska principer som en bra grund för yrket och för utbildningen – utan en fast förankring i den står man sig slätt som lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s