Grundlärarutbildningen

Högskoleverket meddelar idag att Stockholms universitet med flera får avslag på ansökan om examensrätt i grundlärarutbildningen. Det är naturligtvis överraskande och mycket tråkigt. Enligt Högskoleverket finns inga tveksamheter om universitetets kompetens, däremot har vi uppenbarligen inte lyckats med att i ansökan på ett för Högskoleverkets bedömargrupp tillfredsställande sätt redovisa hur vi planerar utbildningen. Ett genomgående tema i utlåtandena är att bedömargruppen saknar information eller har fått ett otillräckligt underlag. En bidragande orsak synes vara att vi fortfarande är mitt uppe i arbetet med integrationen av lärarutbildningen i universitetet. Vi ska naturligtvis analysera och åtgärda bristerna och återkomma med en ny ansökan.

Annonser

4 thoughts on “Grundlärarutbildningen

  1. Lennart Högman

    Otroligt tråkigt att Stockholms får avslag på ansökan om examensrätt i grundlärarutbildningen. Stockholms universitet är enligt min uppfattning definitivt en av de bästa utbildningsmiljöerna i Sverige.

  2. Jill Westermark, Huvudskyddsombud och Lärare vid Stockholm universitet

    Det är med stor oro jag tagit emot HSV besked, då jag som huvudskyddsombud och lärare, vid SU idag tagit emot ett antal samtal från oroliga medarbetare, studenter och fackliga organisationer. Jag utgår ifrån att SU.s ledning samlar alla medarbetare före jul till ett möte, där alla delar belyses i den avslagna ansökan från HSV och även informerar om vilka åtgärder som SU,s ledning nu tänker ta, vi står inför en stor omorganisation av Lärarutbildningen vid SU, som träder ikraft 1/1 2011 och det är av stösrta vikt att den här frågan kommer upp före jul uppehållet.

  3. karebremer Inläggets författare

    Det hela begränsas förhoppningsvis till ett uteblivet intag en eller två terminer, och den därmed uteblivna intäkten kan i huvudsak kompenseras med de sparade grundtutbildningsmedel som finns på berörda institutioner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s