Forskningspropositionen

Jan Björklund och statssekreterare Peter Honeth försäkrar mig att gårdagens debattartikel bara handlade om den medicinska delen av forsknings-propositionen och att propositionen självfallet också kommer att ta upp satsningar på övriga områden. Utmärkt, men det är inte lätt att förstå från artikeln. Stockholms universitet har i sitt underlag till forskningspropositionen pekat ut följande fem områden.

En stark ställning för grundforskningen som en nödvändig förutsättning för att långsiktigt säkra innovationer och samhällsplanering.

Satsning på SciLifeLab – den av Stockholms universitet, Karolinska institutet, KTH och Uppsala universitet gemensamt etablerade nationella faciliteten för molekylära livsvetenskaper.

Forskning på de globala miljö- och klimatförändringarna och deras konsekvenser för samhället och samhällsutvecklingen.

Forskning på den ökande globaliseringen med en allt större rörlighet av människor och deras kulturer och språk och vad detta innebär för samhället och samhällsutvecklingen.

En närmare integration av Stockholms universitet, Karolinska institutet och KTH, vilka tillsammans är störst i Nordeuropa och bland världens 25 främsta inom högre utbildning och forskning.

Annonser

One thought on “Forskningspropositionen

  1. Ping: En forskningsproposition av och med Jan Björklund « Av akademiskt intresse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s